top of page
  • Foto van schrijverThuis bij Cooijmans

Duurzaam ondernemer Cooijmans behaalt twee keer goud!


Duurzaamheid staat bij de landelijke- en lokale overheid hoog op het lijstje maar vergeet de ondernemers zeker niet. Bloematelier Herman Cooijmans in Heeze en Thuis bij Cooijmans in Someren ontvingen als een van de weinigen bloemisten in Nederland met twee winkels tegelijkertijd het certificaat duurzame bloemist. Op de duurzaamheidsbarometer behaalden zij de allerhoogste status, namelijk goud op de barometer duurzame bloemist.
''Ons winkelpand in Heeze is enkele jaren geleden verbouwd en sindsdien is het zelfvoorzienend op het gebied van energie. We zijn energieneutraal door de zonnepanelen op het dak'', vertelt Herman aan HeezeLeende24. Maar dat is lang niet het enige. Ruim zestig procent van de bloemen in de winkel zijn duurzaam geteeld, de bloemenvoeding en het inpakpapier voldoen volledig aan de norm en door deze strenge controle wil de ondernemer laten zien met de tijd mee te gaan. Als een van de weinigen bloemisten in Nederland heeft de Heezer ondernemer twee winkels tegelijkertijd gecertificeerd en dat is uniek in Nederland en ook nog eens op het hoogste niveau.

Je bent nooit te klein om een verschil te maken Om dit prachtige certificaat extra kracht bij te zetten werd op woensdag 13 november het certificaat uitgereikt door groep 6 van OBS Trumakkers uit Heeze. De 27 leerlingen van deze klas kregen aansluitend een workshop van het team van de bloemist in Heeze om ook de jonge generatie op deze manier kennis te laten maken met bloemen en duurzaamheid want de jeugd is de toekomst.

''Als ondernemer ben je nooit te klein om een verschilte maken. Creatief denken en ondernemen onderscheid je van de rest waardoor je zichtbaar blijft, ook in de toekomst. Ook kinderen zijn nooit te klein om een verschil te maken. De mening van de jeugd telt wel degelijk mee in onze maatschappij.'' Alle kinderen van de vijf basisscholen in Heeze kregen een bloem van het Bloematelier met daarop deze mooie boodschap: Je bent nooit te klein om een verschil te maken.

Wethouder van duurzaamheid, Toon Bosmans was ook aanwezig en was onder de indruk. ''Geweldig om te zien hoe Herman, Mireille en hun team dit hebben aangepakt. Duurzaam ondernemen, daar moeten we allemaal naar toe. Thuis leggen we zonnepanelen en houden we er al zoveel mogelijk rekening mee maar duurzaam ondernemen kan ik alleen maar stimuleren.''Bloemen en planten kopen bij een gecertificeerde bloemist draagt bij aan een vermindering van de milieubelasting. “Onze kinderen zijn onze toekomst, dus alles begint bij duurzaam je inkopen doen. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen. Zuinig zijn op onze wereld, onze kinderen en onze toekomst”.

Comments


bottom of page